Är det någon som vet vad babbe heter i plural? Jag är så fruktansvärt ohipp att jag tydligen får lära mig slang från riksdagsledamöter. Eller så umgås jag social i fel/rätt kretsar. Jag tänker på ordet “babbe”. Vad heter det i plural? Och det ligger väldigt nära ett annat skånskt ord: “babsar” eller “babser” som heter på danska, alltså “pattar”. En googling ger svaret “En babbe, två babbar”. Kan tillägga att ordet “babba” betyder bajsa, och så klart ordet “babe” som i bestämd form plural blir “babsen” [bejbsen]. Nån som brukar skicka mess till kärestan och kalla denne “babe” som lyckats skriva fel ännu?

Babben med babsarna, baben med babsarna. Babbarna med babsarna. Babs-babe-babben. Det låter ju som om en knappt har börjat skolan! Eller att språket aldrig utvecklades bortom bokstaven b.

Det verkar som att ordet babbe har sitt ursprung i ordet blatte. Det verkar också som att ordet finns i Malmö-slang som kycklingbabbe, dvs kebab. Oklart hur gammalt ordet är som ersättning för kebab. Som substitut för blatte verkar det vara äldre och mer vedertaget. Skriker eller säger en “jävla babbe” till någon så menar en förmodligen inte “jävla kebab” utan “jävla blatte”. Otäckt nog så låter det också väldigt likt babian. Kom igen. Skulle någon kunna tro att det ens betydde kebab den där natten? Möjligen att det betydde “jävla skit” med tanke på “att babba”.

Ordet “hora” då. Nej, nej, nej. Kom inte med en trist inbyggd kvinnosyn och kalla någon för det. Det är fan inte okej. Säger du det när du är full har du en hjärna som en badsnopp. Se där, ett till ord på b. En del män verkar krympa både här och där: “oj vad kallt det var i vattnet, jag fick badsnopp direkt”, oj en feminist/hen/bög/invandrare: jag får badhjärna direkt och går i försvarsställning/attack.

Näthatet, svenskarna. Det är bara att kolla in på närmsta sajt med öppna kommentarsfält så får ni se hur mycket vanliga svenskar använder sig av både det ena och det andra och det tredje ordet. Näthat förresten. Så meningslöst. Är det inte lite som att skrika i vinden? Och varför är det allra svenskaste som finns att det kommer hatmejl så fort en använder sig av hashtaggen #svpol på twitter. Slår aldrig fel.

Att vara rasist är förmodligen det minst svenska du kan vara. Det här landet tillhör oss alla. #dethärärmittland

Länkar: SvD, SvD, AB, DA, Slangopedia, AnybodysPlace, Rodeo.