~

~

En grundläggande anatomisk harmoni är en dystopisk novellsamling som handlar om åtrå, om människans fascination inför den egna kroppen, om kärlekens mörka sidor och om förlust.

Mot bakgrunden av ett obevekligt samhälle behandlar novellerna det utmanande men nödvändiga i att ändå våga öppna upp och våga känna – samtidigt är novellerna lika varandra, speglingar av samma berättelse. De visar på lusten, hoppet och hur vi trots allt försöker överleva. Speglar olika sidor av samma händelse, om att förlora någon, att förlora i kärlek, och inte minst om att förlora sig själv. Vem finns kvar när morgonen gryr?

Karaktärerna liknar varandra och novellerna kan läsas som en roman eller var för sig. Når vi fram till varandra? Når vi alls framåt? Finns hopp? Sverige är mörkt och kallt i novellsamlingen men Lahti visar hur vi trots allt vågar känna åtrå och låta kärleken berusa oss. De tio novellerna omsluts av den elfte novellen Kroppar, som delats upp för att utgöra en ryggrad i boken.

~

> Planström Books, som e-bok [2017] ISBN: 978-91-984117-1-3

> Charlie By Kabusa, tryckt upplaga [2011] ISBN: 978-91-979-1106-1 slutsåld.

~

Som origami gjorde sig En grundläggande anatomisk harmoni utmärkt, som taklampa, den fanns både med stjärnor och med fiskar, här är en bild på varianten med stjärnor:

~