~

~

Från vit värld är en plågsam och utlämnande berättelse. Samtidigt är den en stark och hudlös skildring om att hitta styrkan att gå vidare.

Högstadiekillen Johan inleder en relation med en tjugo år äldre man, de träffas via nätet, och första gången får Johan ett paket tuggummi. Så småningom blir presenterna dyrbarare. Köpfilmer, kläder, skivor. Johan får allt han vill ha. Men mannen kräver mer och mer tillbaks. Till slut begår mannen ett övergrepp.

Med ett poetiskt språk skildrar Ajohan Lahti hur huvudpersonen Johan försöker både överleva och leva, skapa sig ett eget liv och slå igenom som konstnär. I nutidsplanet av romanen lever Johan i London, han dejtar Alan, men verkar inte redo att binda sig. Det som hände under högstadietiden ligger fortfarande som ett öppet sår, och Johan är hela tiden på flykt från det förflutna. Göteborg och Sverige vill han inte ens tänka på. Men när hans mormor dör känner han sig tvungen att resa hem till begravningen. Kanske är det dags att berätta?

~

> Planström Books tryckt upplaga [2013] ISBN: 978-91-7437-918-1

> Planström Books som e-bok [2013] ISBN: 978-91-7437-979-2

> Vavendon Förlag [2004] ISBN: 91-974-6370-1 slutsåld

~

Från vit värld finns även som ett ljus i mörkret, en lysande stjärna att ha på nattduksbordet eller i fönsterkarmen. Finns att köpa på Etsy.com/shop/AjohanLahtiOrigami

~