Mitt senaste konstprojekt handlar om novellsamlingen En Grundläggande Anatomisk Harmoni (EGAH) som utkom 2011. Den sålde inte så där himlans jättebra, och för att nå ut till publiken på andra sätt, så genomgår den nu en “extreme novellsamling makeover”, och blir konst istället för litteratur. Säljer den bättre som konst än som bok så är det poetisk rättvisa. Når den inte ut som bok, kanske den når ut som konst.

Av novellsamlingen tar jag inlagan och skär ut fyrkanter, sedan tar jag åtta fyrkanter och viker ihop dem till stjärnuddar som jag sedan gör en stjärna av. För att göra 160 stjärnor krävs exakt åtta exemplar av novellsamlingen. Första EGAH är en ADD ON ART som alltså består av 1280 fyrkanter ihopvikta till 160 stjärnor och som placerats på lampan Maskros från IKEA. Bokstavligt talat kommer litteraturen att lysa upp ditt hem om du köper stjärnorna. För den som vill kan jag montera ihop EGAH och Maskros (färdigmonterad får du hämta den i Malmö), men det är roligare att pyssla lite själv, så EGAH Star Lamp säljs alltså som add-on och du får hem färdigvikta stjärnor att själv montera på din gamla lampa.

EGAH-stjärnorna av inlagan finns även att köpa styckvis eller i trepack, och finns även som svart stjärna gjord av omslaget.