Under april månad har jag suttit och skrivit i Aten. Helt underbart. Varje morgon påbörjades arbetet med följande ritual: ta kaffemuggen med svart kaffe, klättra upp för spiraltrappan, och gå upp på takterassen där jag försjönk i utsikten över såväl ett vitt betonghav av huskroppar som Akropolis självt. Efter att ha suttit cirka en timme och beundrat och förundrat och begrundat staden, så satte jag mig i skuggan och skrev flitigt.

Det gick bra, jag hade så gott sällskap i flitens tecken av den andra stipendiaten Marie Björk i Ariane Wahlgrens fantastiska hus att vännerna hemma i Sverige till och med började skicka oroade sms om den totala bristen på omoral. Det gick så bra att jag skrev färdigt den roman jag hade med mig som utkast, och hade tid att pilla på några dikter, som kanske kan bli något någon gång. Så hej världen i och med detta första blogginlägg här på hemsidan.